De Kring: wa is me da?

De Kring: wa is me da?

In de afgelopen 1,5 jaar bij de Psychologische Kring heb ik heel wat meningen over de Psychologische Kring gehoord.

Deze variëren van een griezelige sekte tot een waardevolle vereniging voor de studenten én de kringers zelf. Met deze inkijk in mijn visie op de kring wil ik jullie allemaal van harte uitnodigen voor het wervingsevent op maandag 2 maart vanaf 19u.

Toen ik met een bang hartje de locatie van onthaaldagen opliep gierde de stress wel door mijn lijf. Een nieuwe wereld stond voor de deur, een wereld waar ik het minimale over wist. Maar ik had online de onthaaldagen gevonden en dacht: ‘mh, dat is misschien wel iets voor mij!’ En dat is zeker en vast geen understatement, amai! Na die eerste, toch wel stresserende 5 minuten, was ik mijn hart verloren aan de kring. Op dat moment wist ik echt al dat ik hetzelfde wou betekenen voor eerstejaars. Zo gezegd, zo gedaan. Na een eerste kringjaar als eerstejaarswerking was ik zo verliefd geworden op de kring, dat ik supergraag wou verder groeien samen met de kring. En zo geschiedde: ik mocht/mag 1 jaar Praeses zijn. Zo, na deze korte persoonlijke geschiedenis wil ik jullie graag meenemen in de wondere wereld van het kringleven.

Onze kring doet eigenlijk enorm veel. En zeker ook heel wat achter de schermen.

Team Onderwijs staat klaar om voor elke psychostudent het beste onderwijs te kunnen garanderen. Team PR zorgt ervoor dat jullie altijd van onze evenementen op de hoogte zijn met creatieve banners en psynfo’s. Team Bedrijvenrelaties onderhoudt geweldige contacten met bedrijven om topdeals te kunnen sluiten. Uiteraard kennen jullie onze activiteitenteams die naast het studeren heel wat leuke vrijetijdsactiviteiten aanbieden. Niet te vergeten, onze cudi, want naast ontspanning moeten we af en toe onze neuzen ook wel eens in de boeken steken. Ook hebben we nog een intern team logistiek die, de naam van het team zegt het zelf, de logistieke ondersteuning van de andere teams voorziet.

Je merkt het al: een gevarieerde kring met heel wat opportuniteiten. Kortom: voor ieder wat wils! 

Wat ik nog zeker wil meegeven, is wat ik denk dat je allemaal uit de kring kan halen. Dat is een hele waaier aan persoonlijke groeimogelijkheden. Het gaat van praktische dingen zoals een drive perfect leren beheersen, een pintje leren tappen en mails opstellen tot sociale vaardigheden. Zoals in een team leren werken, professioneel durven omgaan met anderen en feedback op anderen leren geven. Ik zou zeggen: enkele zeer functionele vaardigheden die je absoluut de rest van je leven kan gebruiken. 

Je hoort het: een gigantisch positief verhaal. Om enige nuancering te geven, kringer zijn neemt effectief tijd in beslag en misschien ook wel wat slaap ;). Uiteraard durft er al eens een frustratie te ontstaan, maar om het terug positief te kaderen: je leert hiermee omgaan! Een niet te missen skill in de professionele wereld. 

Na dit epistel wil ik jullie nogmaals heel hard uitnodigen op ons wervingsevent, maandag 02/03/2020 vanaf 19u in aula Gaston Eyskens! Kom ons daar bestoken met al je vragen! :D Ik kijk er al naar uit ;).

 

Tot dan!

Lina 

Praeses 2019-2020