De Ultieme Studeertip Volgens Kringers

De Ultieme Studeertip Volgens Kringers

Het is weer zover: de blok komt eraan. Om deze periode zo draaglijk mogelijk te maken en we jullie zo goed mogelijk willen helpen, hebben we aan onze kringers hun ultieme studeertip gevraagd!

 

"Push jezelf niet te hard. Neem ‘s avonds lekker pauze en voel je er niet schuldig over, zo overleef je de blok en examens gemakkelijk en blijf je overdag beter gefocust."

- Koen

"Ga de dag voor je examen op tijd slapen. Het heeft geen zin om tot heel laat te studeren, als je op je examen niet fris kan nadenken. :))"

- An-Sofie

"De app ‘forest’ gebruiken op je gsm zodat je boompjes plant, en zolang je boompje groeit mag je niet op je gsm zitten want anders sterft ie. Je kan er ook echte bomen mee planten als je lang genoeg spaart!! Concentratie en plezier verzekerd. ?"

- Lena

"Ik maak altijd een heel concrete planning met het aantal pagina's per dag en daar hou ik me echt heel strikt aan. Ik doe ook delen van 2 verschillende vakken per dag zodat ik zeker niet verveeld geraak ? Werkt echt goed voor mij! Verder drink ik graag een nalu'tje en luister ik graag naar Jess Glynne hihi."

- Lina

"Neem het makkelijkste vak als pauze voor als het leren echt niet meer lukt."

- Sarah

"Drink veel water! Goed voor de hersenen en dan kan je veel pipipauzes nemen. Wandelen naar de wc zorgt dan weer voor goede bloeddoorstroom."

- Silke

"Het helpt mij enorm om van die maandplanners die ze in de bibs hebben liggen in te vullen en op te hangen. Zo heb ik een beter overzicht hoeveel dagen ik nog heb tot het examen en hoe het mekaar opvolgt."

- Julie

"Studeren met vrienden helpt me echt door de blok: een praatje is de perfecte pauze, en ze zijn er voor je als je het even moeilijk hebt."

- Lucas

"Samenvattingen van de onderwijssite (http://psychokring.be/index.php/onderwijs/samenvattingen) zijn altijd handig (zelfs als je een eigen samenvatting hebt kan het soms goed zijn om te vergelijken met een andere samenvatting. Het perspectief van iemand anders kan echt helpen!)."

- Dora

Heel veel succes met de blok en de examens!