Fakbarreview 1: ‘t Elixir

Fakbarreview 1: ‘t Elixir

In de achtergrond hoor je voorbijrazende auto’s. Stapje voor stapje daal je af van de imposante trap. Een typische geur overvalt je. Het valt niet thuis te brengen, maar je weet goed genoeg waar je beland bent. Terwijl je langs de Waaiberg wandelt, hoor je soms de niet altijd even toonvaste gezangen van een of andere cantus.

Je wandelt door de deur en daar ben je dan: ‘t Elixir.

Het Elixir is een speciale fakbar, de keldersetting zorgt voor een aparte sfeer. Zeer gezellig om op een rustige avond wat bij te praten met eventueel een spelletje darts. Op andere avonden is het dan weer een geweldige fuifbunker om los te gaan op geweldige muziek. Spijtig genoeg is het vaak niet zo duidelijk welke van deze het gaat worden. Bij de legendarische feestjes zoals het Jeneverfeestje, Pizza party, of beachparty weet je natuurlijk dat je je mag verwachten aan een gezellige drukte, maar elke andere avond blijft een verrassing.

Qua infrastructuur is het best wel goed in orde. Je hebt kapstokken genoeg om je jas aan te hangen, de boxen zijn degelijk (al staat de muziek meestal niet zo luid), en de prijslijst en tv’s zijn heel duidelijk.

Over de prijslijst gesproken: de prijzen zijn echt een grote troef van deze fakbar. Ze zijn spotgoedkoop, zelfs voor een fakbar. Een grote aanrader is het drankje waar ze hun naam aan te danken hebben: Elixir. Een kruidig shot likeur waarvan de smaak wat lijkt op peperkoek. Een heel polariserend drankje wel: je houdt er zielsveel van of je haat het met een passie. Aan jou om te ontdekken aan welke kant van het spectrum je staat ?.

Een leuk extraatje om te vermelden, is hun scanner. Je kan je studentenkaart scannen bij de toog om bij te houden hoe vaak je er al geweest bent en per 10 scans krijg je een gratis stella. Een zeer mooie deal!

‘t Elixir is een zeer leuke fakbar. Beetje spijtig van de inconsistentie qua drukte en de ligging, maar je kan er altijd terecht voor geweldige feestjes!

 

Ligging: 6/10

Prijzen: 9/10

Aanbod: 8/10

Infrastructuur: 7/10

Uitstraling: 7/10

Evenementen: 8/10

Toiletten: 7/10

 

Eindresultaat: 8/10