Initiatieven Ku Leuven Bibliotheken: Thesiscafé + KUBIC

Initiatieven Ku Leuven Bibliotheken: Thesiscafé + KUBIC

Ku Leuven Bibliotheken staat dit semester weer klaar met enkele geweldige initiatieven voor studenten!

  1. Het thesiscafé

 

Van 4/03 tot en met 4/05 kunnen masterstudenten - afwisselend op maandagnamiddag en woensdagnamiddag -  opnieuw terecht in Leercentrum Agora voor het thesiscafé. Het thesiscafé wil masterstudenten een optimale omgeving bieden om aan hun thesis te werken. Samen schrijven motiveert immers beter dan alleen. Tijdens het thesiscafé staan telkens 3 coaches paraat om studenten te ondersteunen in de verschillende fasen van hun schrijfproces:

 

  • Een coach van het ILT Schrijfcentrum die studenten helpt met al hun vragen m.b.t. het schrijven zelf (afbakening onderwerp, uitwerking probleemstelling, argumentatie, alinea-indeling, enzovoort).
  • Een coach van KU Leuven Bibliotheken die studenten op weg helpt bij het vinden van een geschikte zoekstrategie, het gebruik van Limo of een databank en het aanwenden van referentiemanagers.
  • Een coach van Dienst Studieadvies voor alle vragen m.b.t. planning en (een gebrek aan) motivatie.

 

Meer informatie is ook te vinden via de website: agora.kuleuven.be/thesiscafe of via het Facebookevent (https://www.facebook.com/events/2413614602302165/)

 

  1. KUBIC

 

Ook dit semester willen we het KU Leuven Bibliotheken Informatiecentrum (KUBIC) extra onder de aandacht brengen. Concreet bieden de KU Leuven Bibliotheken studenten verschillende korte en praktische workshops rond informatievaardigheden aan (hoe haal je meer uit Limo, hoe zoek je optimaal in onze databanken en hoe gebruik je EndNote/Mendeley/Zotero). Alle sessies vinden plaats in Leercentrum Agora. De taal van de sessies wordt aangepast naargelang het publiek: indien minstens 1 persoon geen Nederlands begrijpt, zal de sessie in het Engels gegevens worden, zodat iedereen kan aansluiten. Vooraf inschrijven is niet vereist.

 

Nieuw! Vanaf dit semester kunnen studenten met vragen rond informatievaardigheden ook via onze website chatten met een bibliotheekmedewerker!

 

Meer informatie is te vinden op de website www.bib.kuleuven.be/kubic. Voor vragen of opmerkingen, contacteer This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..