Blokreceptjes: Lucas' veggie Ardeense vol-au-vent

Blokreceptjes: Lucas' veggie Ardeense vol-au-vent

Iedereen kent wel de klassieke Vidé of Vol-au-vent. Een heerlijk gerechtje, maar ik geef er een speciale spin aan, namelijk met spek! Allez… Niet echt want het is vegetarisch spek, maar dat maakt het alleen nog maar beter ;). 

Een heel simpel hoofdgerechtje om klaar te maken in een klein half uurtje, en ik ga jullie vertellen hoe, met behulp van gifjes!

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 1 grote sjalot
  • 100g champignons
  • 100g vegetarisch spek (“De vegetarische slager” is een dikke aanrader ;))
  • Peper en zout
  • Vetstof naar keuze
  • 20g maizena of bloem
  • 100ml melk
  • 50g gemalen emmentaler
  • 25ml room
  • Bieslook
  • 2 pasteitjes

 

(Disclaimer: ik had op kot niets van maatbeker of weegschaal en ik heb alle hoeveelheden wat gegokt. Ondanks dat is het nog altijd mooi gelukt, dus niet te veel zorgen maken over de exacte hoeveelheden haha)

 

Stap 1: Maak de champignons schoon en snij ze in blokjes.

Stap 2: Doe hetzelfde met de sjalot (maar dan schillen ipv schoonmaken, je snapt de idee wel)

 

Stap 3: Doe vetstof in een pot, en stoof de champignons en sjalot op een laag vuurtje.

Stap 4: Neem een andere pot met vetstof, en bak de (vegetarische) spekjes al zodat ze lekker ✨crispy✨ worden.

Stap 5: Voeg room toe aan de champignonsjalottenpot.

Stap 6: Voeg maizena toe voor een lekker gebonden saus.

Stap 6.5: Call me maizena-bae

Stap 7: Oplossing voor mocht de saus te vast zijn: MILK.

Stap 8: Voeg wat peper, zout en bieslook toe (naar smaak).

Stap 9: voeg de Emmentalerkaas toe, de oplossing voor al je problemen.

Stap 10: Verwarm de pasteitjes met iets (microgolf werkt blijkbaar).

Et voila, serveer mooi met eventueel kroketjes ofzo, of frietjes, of aardappelwedges, of rijst, of pasta, of brood, of niets, mag allemaal!

Vooral: Geniet ervan x