Wat zijn de Kringverkiezingen?

Jaarlijks worden er kringverkiezingen georganiseerd. Dit dient om de voortzetting van de Psychologische Kring en haar activiteiten (ontspanning, onderwijsvertegenwoordiging, dienstverlening zoals cursusdienst etc.) te garanderen. Deze studentenvertegenwoordiging is enkel legitiem als genoeg stemgerechtigde studenten een opkomende ploeg verkiezen. De formele procedure is vastgelegd in het Kiesreglement.

Dit jaar gaat de kiesweek door van 30 april t.e.m. 3 mei. Tijdens deze periode mogen de opkomende kiesploegen campagne voeren om zoveel mogelijk psychologiestudenten op hun ploeg te laten stemmen.

De stemming gaat door vanaf middernacht op 4 mei tot en met 7 mei 17 uur.

Naast serieuze kiesploegen bestaan er ook lolploegen die tijdens de kiesweek (meestal) voor ludieke acties zorgen. Lolploegen zijn niet verkiesbaar. Zowel kies- als lolploegen kunnen zich inschrijven via het formulier dat je in bijlage van het Kiesreglement vindt en bezorgen dit aan het Neutraal Kiescomité voor 16 april.

Meer informatie vind je op de verschillende pagina's via het menu bovenaan en rechts op deze pagina. Voor meer vragen over de kringverkiezingen (oprichting kiesploeg, aansluiten bij een ploeg, opmerkingen etc.) kan je terecht bij het Neutraal Kiescomité op kiescomite@psychokring.be.


 

Contacteer ons
© Psychologische Kring Leuven vzw - Dekenstraat 2 bus 3701 - Ondernemingsnummer: 0457.762.992